x
Bombay Bicycle Club: Everything Else Has Gone Wrong

Bombay Bicycle Club
Everything Else Has Gone Wrong

Manegen är krattad för en arenakarriär

GAFFA

Album / Caroline International
Utgivning D. 2020.01.17
Recenserad av
Janne Hallman

Efter fem års uppehåll, föranlett av ett behov att ladda batterierna, samt att ett par medlemmar velat göra soloäventyr, är nu Londonbandet tillbaka – och det med besked. I princip samtliga låtar skulle kunna bli singlar, då de har fina och lättnynnade melodier, skrålglada refränger och smittande arrangemang kryddade med vårystert handklapp, svängigt syntblås och klättringsglada gitarrslingor.

Lyssna bara på banala men ack så smittsamma Is It Real, ljuvliga People People, kärleksförklaringen Eat, Sleep, Wake och Indien-doftande I Can Hardly Speak. Fyra textbokexempel på perfekt pop. Och så förstås den snyftiga finalen med Racing Stripes, där Jack Steadmans bräckliga röst tröstas av orgel och dragspel.

Kvartetten har med tiden skapat en tydlig och personlig prägel, även om det finns vissa beröringspunkter med framgångsrika och sympatiska britpopband som Alt-J, Two Door Cinema Club och förstås Coldplay. Och med Everything Else Has Gone Wrong finns det inget som hindrar att även Bombay Bicycle Club får en storslagen arenakarriär.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA