x
Selena Gomez: Rare

Selena Gomez
Rare

Underbar påminnelse om den egna styrkan

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2020.01.10
Recenserad av
Simon Lundberg

Med sådan extrem lätthet lyckas Selena Gomez, en gång mest känd för sina insatser som Disney-stjärna, beröra och locka fram känslor. Med elegant pop som både utstrålar en ungdomlig lekfullhet och en vuxen insiktsfullhet fångar hon stunden med albumet Rare. Hon har hittat hem.

Vi rör oss mellan låtar som behagligt dansanta Dance Again med sin extremt medryckande basgång till suggestivt rytmdrivna People You Know. Det finns något intelligent i de genreflytande låtarna som Let Me Get Me som doppats i R&B, pop och kontemporär latinmusik eller inledande titellåten som även andas lite cabaret. Varje låt känns genomtänkt för just det här albumet och visst känns det som att låtarna går hand i hand, perfekt sammanflätade. Vilken känsla för stil! 

Det är inte bara den extremt professionella produktionen som gör det här albumet så lyckat. Det är tematiken om att känna sig starkare, gå vidare som en ny person och blicka framåt. Det är svårt att inte tänka på überstarka Look At Her Now som känns majestätisk utan att bli onödigt kaxig. Sen har vi ju en av förra årets bästa popballader i Lose You To Love Me. En underbar påminnelse att livet går vidare även efter ett uppbrott.

Efter tre genomlysssningar räknas det i stort sett som mindfulness. Du går därifrån starkare, upplyft och sugen på att dansa, skratta, gråta och gå vidare in i det bästa decenniet någonsin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA