x
ShitKid:  Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete

ShitKid
Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete

Släpigt, hypnotiskt och rått

GAFFA

Album / PNKSLM
Utgivning D. 2020.01.24
Recenserad av
Roya Sarvestani

Från Kramfors till Austin och LA. Med Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete har ShitKid växlat upp och dragit sin hemmasnickrade sovrumsrock genom smutsen några extra varv och gjort den råare och släpigare än tidigare. 

Duo Limbo/Mellan Himmel Å Helvete spelades delvis in i Los Angeles och Austin. På albumet har ShitKid – numera bestående av Åsa Söderqvist och Lina Molarin Ericsson från Matriarkatet – bryggt sina alster tillsammans med några tunga namn från musikhistorien. De gästas av medlemmar från Melvins och Butthole Surfers för att nämna några och ljudbilden har broderats ut i trippiga gitarriff och väldefinierade melodier utan att tappa det primitiva.

Albumet består av tio låtar, men är egentligen fem låtar som görs i två versioner på både svenska och engelska. Liknelser med L7 och Hole är inte långt borta med Anger MGMT och Feels Like The Movies som sjunker ner i hypnotiserande grunge där den släpiga pratsången byggs upp av sliriga gitarrmurar. Hela albumet andas skevhet och trefemmor och med stenhård attityd skapar ShitKid en nutida och stökig DIY-rock som är mer inbjudande än innan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA