x
Kesha: High Road

Kesha
High Road

Kesha och Ke$ha i balans

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2020.01.31
Recenserad av
Karin Lillbroända

Kesha är fortfarande i branschen för att skapa det ultimata soundtracket för amerikanska collegefester, men på hennes fjärde album låter hon en annan sida dominera. Eller flera andra, rättare sagt. På High Road har Kesha lyckats bra med det svåra i att blanda genrer hejvilt.

Bland plattans festligare låtar når inget upp till forna hits som Tik Tok och C’mon, men fasligt långt ifrån är det inte. Raising Hell får gärna dominera under kommande sommarfester. Säga vad man vill om Keshas partymusik (med det ständiga YOLO-budskapet) – är man på humör är det lätt att bli så taggad att man skulle kunna kräkas. På ett bra sätt, alltså!

Att frammana känslor har varit Keshas starka vapen sedan debuten, men sedan ett par år tillbaka har hon allt mer visat en annan sida också. När alla filter och autotune faller bort välsignas vi av en rätt så fantastisk countryröst, och när den kommer fram lyfter albumet på riktigt.

High Road är en berg- och dalbana, och det är så Kesha själv beskriver albumets skapandeprocess. Det värsta som händer här är att det blir lite tokigt ibland, för Kesha tar ut svängarna på oväntade sätt. Cirkuspompa blandas med Nintendotoner och plötsliga hejaramsor. Allt som oftast är dock även det befriande och härligt.

Vuxenversionen av Kesha må ha tappat dollartecknet i namnet, men det är skönt att hon fortfarande är samma unika, urspårade partydrog. Nu mer komplett med blottande countrydängor som får det att kramas åt ordentligt i bröstet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA