x
Dolce: Ur Aska

Dolce
Ur Aska

Drömsk pop förklädd i bekymmersam vardagsrealism

GAFFA

Album / NORR arts
Utgivning D. 2020.02.21
Recenserad av
Alexandra Loven

Med albumet Ur Aska tar den Umeåbaserade popduon Dolce dig rätt in i en inte helt bekymmersfri, men mycket igenkännlig vardagsrealism. Något som inte minst gör sig påmint på plattans låt Fy Fan där duon slänger en känga till gamla uttjänta ex som hänger läpp, med låtrader som: "Väntar du på mig? Fyfan va synd för dig!"

Ur Aska är precis som känslan av att köpa ett par nya solglasögon inför vårens, alltid lika sena, men ACK så efterlängtade ankomst. Man är så förbajjat lycklig i typ nio minuter innan man, till sitt stora förtret, inser att underbart är kort och att man strax därefter suktar efter något mer, bara för att få vara kvar i samma rus en stund till. 

Albumet är inalles ett väl genomarbetat och gediget projekt som utmärks av såväl finurliga som nakna texter i Annika Norlin-anda, försynta stråkar, starka Monica Zetterlund-vibbar och med den alltid lika briljanta Anna Levander i spetsen kan ju resultatet, förstås, inte bli annat än med utmärkt beröm godkänt, i enlighet med det gamla betygssystemet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA