x
Good Harvest: Dream Of June

Good Harvest
Dream Of June

Americana från väst och folkmusik från Dalarna

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2020.02.07
Recenserad av
Roya Sarvestani

När Good Harvest lägger sina stämmor i perfekt harmoni kryddar de med instrumentala arrangemang som spänner mellan americana från väst och folkmusik från Dalarnas berg och landskap. 

Dream Of June är americanaduons andra släpp och från den starka debuten tar detta album vid där det förra slutade och vandrar vidare i samma spår. I deras musik speglas höga berg som spänner runt skog och sjö, varma sommarängar och snöblandat regn.

Även om Dream Of June innehåller en stor skicklighet sett till den rika ljudbild Good Harvest byggt upp blir det ofta en aningen för polerat och förutsägbart för att bli riktigt intressant. Albumets dynamik känns pompösare än tidigare med en varmare och tyngre percussion som ligger som en stadig grund och tar lyssnaren från lägereld till lägereld. Låtarna är mer genomarbetade än innan och det märks att Good Harvest tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. 

Deras musik utstrålar något som är jordiskt och naturnära men skevheten saknas, den som gör att det tar tag lite extra. Trots det är detta en mycket fin skiva, där det är både vackert, storslaget och skickligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA