x
Slowgold: Aska

Slowgold
Aska

En skärva som skaver i övergången mellan mörker och ljus

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2020.02.21
Recenserad av
Roya Sarvestani

Slowgold begraver ett förflutet i aska och jord och låter både tid och rum flyta samman i hennes drömska och poetiska landskap. Men det är något som ändrats, en skärva som skaver i övergången mellan mörker och ljus. 

Aska har Slowgold utvecklats och låtit förändringar styra. Tillsammans med producenten Mattias Glavå  har hon tagit sin prärierock till kargare platser. Albumet öppnas av ett varmt vårrop för att övergå till kalla gator. Redan på andra spåret En Dag Till lägger sig de strävare postpunksvibbarna över allt det mjuka. Trots att det fortfarande vävs samman i Slowgolddrömska så finns det mer att urskilja än tidigare. De bluesiga och psykedeliska gångarna finns kvar, med drivande gitarrer som ekar mot harmonika. Det i sin tur skapar ett eko mot de nya vidderna av svartrock, Cortexs vemod och ett gotiskt mörker som Slowgold utforskar med Aska. Ljudbilden har lättats upp och även om albumet känns en aningen luftigare så handlar det egentligen om att tyngden lever kvar i en annan sammansättning.

Som en fågel Fenix reser sig Slowgold upp ur askan. I något som känns igen men lever vidare i en ny, vacker och sökande skepnad som går rakt in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA