x
Silverstein: A Beautiful Place To Drown

Silverstein
A Beautiful Place To Drown

20-årsjubilerar med emo, pop, rock och metal

GAFFA

Download / UNFD
Utgivning D. 2020.03.06
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Trovärdigheten i försäljningssiffrorna som förekommer på Wikipedia kan förstås ifrågasättas, men de indikerar ändå något om screamo-genrens formkurva. Silverstein ska ha sålt 232 000 ex av Discovering The Waterfront i USA 2005 medan efterföljande skiva sålts i endast 27 000 ex. Ett signifikant säljtapp men inget som hindrat kanadensarna från att fortsätta turnera och ta sig an nya influenser, nya skivbolag, nya medlemmar och nya gäster under sin 20-åriga karriär.

På tionde studioalbumet, A Beautiful Place To Drown, är screamo-partierna få, punk- och hardcore-elementen helt utelämnade. Huvudingredienserna är emo och pop, med inslag av rock och metal och för att ytterligare variera uttrycket är bland andra Aaron Gillespie (Underoath), Caleb Shomo (Beartooth), Pierre Bouvier (Simple Plan) och Princess Nokia inbjudna.

Resultatet är en något spretig skiva där ganska lite övertygar. Istället är det utvalda partier i några låtar som lyssnaren kan festa på, till exempel det aggressiva inspelet i Burn It Down, gitarrsolot i Bad Habits, rappen i Madness och så vidare. Som toppnamn på High 5ive-festivalen i Stockholm i sommar får man hoppas att Silverstein väljer att leverera från hela sin diskografi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA