x
Kjellvandertonbruket: Doom Country

Kjellvandertonbruket
Doom Country

En sammansvärjning som gnistrar i ett suggestivt mörker

GAFFA

Album / Startracks
Utgivning D. 2020.02.28
Recenserad av
Roya Sarvestani

Under några dagar i augusti föddes Doom Country. Christian Kjellvander författade några korta berättelser, låtar och ackord och bjöd därefter in sina vänner i Tonbruket till sitt hem. Tillsammans bildar de Kjellvandertonbruket. En sammansvärjning som fullständigt gnistrar i ett suggestivt mörker där de skapar sinnesvidgande magi 

Doom Country öppnar med spoken wordsessionen Yatch In The Fog. Ett tystat och dött landskap, en bilfärd och möbler i mahogny. Mot havet och lyxyachten som bryter sig genom dimman. Kjellvander framför orden med tyngd och djup medan Tonbruket musicerande tar orden vidare in i en introspektiv resa. En resa som fortsätter genom hela Doom Country där otämjda instrumentala stycken varvas med Kjellvanders lugn och berättande i både sång och mässande tal. Noir där ensligheten skär igenom varenda ton och lämnar ett brett spektra av känslolägen att ta in. 

Titeln Doom Country sammanfattar låtarnas karaktär perfekt, där countryns svärtade berättande ligger till grund och kläs in i en slöja av musikalisk briljans och mystik. Kjellvandertonrbuket målar upp scen efter scen i en filmisk elegans. En seans mellan Kjellvanders poesi och Tonbrukets progressiva eufori som vilar i en svunnen tid. 
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA