x
Låpsley: Through Water

Låpsley
Through Water

Snygg minimalism utan kommersiella hit-konventioner

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2020.03.20
Recenserad av
Frida Lindström

Första gången jag hörde Låpsleys Hurt Me någon gång i början av 2016 var det som att en orkan kom emot mig och med full kraft slog mig till golvet. Det tog liksom fem sekunder innan jag visste att det var en av de bästa låtarna jag någonsin hört. Med andra ord är jag inte den som tvivlar på Holly Lapsley Fletchers musikalitet, och det gör jag inte heller efter att ha lyssnat på Through Water.

Däremot uteblir chock-effekten. Plattan innehåller mängder av geniala, minimalistiska arrangemang och lågmälda detaljer, men det finns ingen given superhit. Inte heller något som slår omkull mig redan efter första lyssningen – men däremot tio låtar som växer mer och mer för varje dag. Singlarna My Love Was Like The Rain, Ligne 3 och Womxn är jag bekant med sedan tidigare, och de passar alldeles utmärkt in i albumets helhet som känns genomtänkt ner på molekylär nivå. Poppiga Our Love Is A Garden bryter av det bakåtlutade soundet på ett snyggt sätt, och det suggestiva titelspåret Through Water är vid närmare eftertanke en genial öppning på ett verk av det här slaget. 

Skivan kräver några lyssningar, men om du liksom jag fallit pladask för Låpsleys röst och unika uttryck är det värt att lägga ner lite tid på den. Att hon inte viker sig för kommersiella hit-konventioner är värt en applåd i sig, och en inställning jag tror kommer löna sig i långa loppet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA