x
Flora Cash: Baby It's Okay

Flora Cash
Baby It's Okay

Så intimt att det blossar om kinderna

GAFFA

Album / Icons Creating Evil Art
Utgivning D. 2020.03.06
Recenserad av
Simon Lundberg

Sedan första fullängdaren såg dagens ljus för drygt tre år sen har mitt intresse för den svensk-amerikanska duon Flora Cash varit över genomsnittet. De har alltid haft den fantastiska egenskapen att både presentera något så sprött och intimt, samtidigt som det är grandiost och storslaget.

Den andra fullängdaren är inte ett undantag. Här gömmer sig fortfarande samma mörker, som den här gången utvecklats tillsammans med ytterligare ett djup genom hårda elektroniska ljudmattor och deras signum med hårda trumproduktioner. Det som fortfarande är den starkaste tillgången är duons intima texter och sånginsatser. Ibland blir det så intimt att det blossar om kinderna när det äkta paret behandlar ämnen som besvikelser, längtan, relationer och tuffa diskussioner.

Duon verkar nu också ha en fäbless för att sampla sina egna röster. Det här återkommer särskilt i tre av låtarna på albumet – Electricity, You're Somebody Else och härligt chilla Honey Go Home. Tre av låtarna är hämtade från EP:n Press som släpptes 2019, men det här är snarare än tillgång än något som känns påklistrat. 

Det är överlag fantastiskt vackert, tematiskt starkt och med underbara delar. Lyssna särskilt på You Love Me som både känns som att den ska gå sönder när som helst, samtidigt som duon blir så fantastiskt starka i sin framtoning som ärligt råa. En svaghet blir en styrka.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA