x
Tame Impala: The Slow Rush

Tame Impala
The Slow Rush

Pikant puttrande neo-psykedelia

GAFFA

Album / Modular
Utgivning D. 2020.02.14
Recenserad av
Andreas Trella

Det är sannerligen icke någon enkel uppgift att behöva återvända med ett nytt album efter ett magnum opus som Currents. Ett av det forna decenniets utan tvekan starkaste musikupplevelser, skapat i albumformat. Ett album som fick Tame Impala att i princip tvingas till att ta ett välförtjänt avbrott för att kunna ladda de kreativa batterierna en smula.

Och nu tillbaka med The Slow Rush serveras ett album som låter bekant, men samtidigt har kryddats med en mer dansant och softare arom. Detta album har absolut något mycket speciellt som ligger och puttrar likt ett pikant långkok av expressionism och ingivelse. 

The Slow Rush kan dock – om hårdhet ska nyttjas – ses som något förutsägbar och en aningen mer urvattnad uppföljare till Currents än något renodlat nyskapande, som vissa av oss överkrävande fanatiker hade hoppats på.

Men allt som allt är The Slow Rush en otroligt härlig och stabil Tame Impala-utsöndring, med en kavalkad dansanta och djupt neo-psykedeliska godsaker att länge låta smälta på tungans sträva textur för att expandera förnimmelseförmågans nödvändiga strävan mot eskapism.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA