x
Kleerup: 2

Kleerup
2

Borde kapslas in i pillerform

GAFFA

Album / Bully the Bully
Utgivning D. 2020.03.06
Recenserad av
Simon Lundberg

När en låtskrivare eller producent har skapat sig ett så säreget sound att man instinktivt vet på en gång vem som står bakom alstret, då har man lyckats med något stort. Andreas Kleerup har alltid haft den talangen och på det självbetitlade debutalbumet från 2008 så är det vad jag minns mest klarast av det släppet.

På uppföljaren 2 så lyckas han återigen med ljudbilden. Med hjälp av producenten Joacim Persson och den legendariske DJ:n Mr Tophat har hans sound kapslats in. Det är nästan så den borde säljas i pillerform för den som behöver hitta sin inre talang. Lyssna på den instrumentala låten TRU och försök att låtsas att det är någon annan som står bakom den. Det går inte.

Återigen kör han vidare med konceptet att samarbeta med flera intressanta artister, och blandningen här är vild. Det starkaste samarbetet är med Ana Diaz som på Trouble gör sig fantastiskt bra på svepande syntar och härliga trummaskiner. Ett kul samarbete är med den bortgångne ikonen Freddie Wadling. Fint och spännande, snarare än vad som kanske skulle kunna varit något cyniskt och utnyttjande. Kleerup själv sjunger även han en aning mer själv, vilket faktiskt är uppskattat. 

Däremot är det något som saknas i jämförelse med debuten. Kanske är låtarna inte lika omedelbara klassiker som With Every Heartbeat och Longing For Lullabies. Kanske är det att det inte känns lika spännande. Lika nytt. Men proffsigt och snyggt, absolut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA