x
Disclosure: Ecstasy

Disclosure
Ecstasy

Nya spännande infallsvinklar från bröderna Lawrence

GAFFA

EP / Island
Utgivning D. 2020.02.28
Recenserad av
Daniel Horn

Guy och Howard Lawrence har sedan tidigare visat sig vara mästare på att klippa upp supersnygga 2-steplåtar och har gett deep house-scenen en helt ny dynamik och dramatik. När de är som bäst skiner deras organiska tankesätt och hantverk igenom. När de är som sämst går det på rutin. Det blev dessvärre lite för mycket av det rutinerade på Settle-uppföljaren Caracal.

Men med den fem spår långa EP:n Ecstasy är det som att bröderna har vaknat på nytt, hittat nya infallsvinklar och inspirationen verkar för det mesta röra musik som härrör från andra ställen än västvärlden.

För när duon skapar uppitchad Daft Punk-disco i Tondo och slänger in hänförande sång från den kamerunske musikern Eko Roosevelt är nästa steg taget. På EP:ns andra stora favorit Etran är det istället Niger-bandet Etran Finatawa som får fullt spelrum.

“How far can we take a sound that is somewhere in the realm of house music, until it morphs into a whole new being?”, frågar sig bandet i en intervju med That Drop när just Etran behandlas. Jag vill säga att Disclosure kan dra det här hur långt som helst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA