x
Niall Horan: Heartbreak Weather

Niall Horan
Heartbreak Weather

Hjärtekross som säljer ut arenor

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2020.03.13
Recenserad av
Josefi Jönsson

Det har hänt mycket under de tre år som gått sedan Niall Horan blev den tredje medlemmen ur One Direction att prova vingarna på egen hand. Att han skulle komma att gå det försiktigt folkiga med en ensam akustisk gitarr-spåret var då väldigt oväntat. Efter pojkbandstiden hade han kommit att förknippas med arenapop och upptemporefränger. Så när nu Heartbreak Weather andas just det, ett modernare sound för större arenor, då känns det som om att Horan äntligen hittat sig själv. 

Han har själv kallat det ett konceptalbum, där varje stadie i ett rivande uppbrott har kapslats in och beskrivits i detalj. Från de första stapplande stegen in i något nytt och världsomvälvande, till att få benen att bära igen när det man aldrig såg komma plötsligt inträffat. Ett koncept som absolut går att utmåla mellan inledande Hearbreak Weather och avslutande Still – där Horan slutligen går en sista rond mot tankarna som samlats på hög om vart det gick fel.

Kanske låter det sorgligt, men Heartbreak Weather är en skiva värd att fira. För det som glädjer mest är att han äntligen fått komma ur sitt skal. Ut ur pojkbandsskuggan stiger nu en Niall Horan som är redo att på egen hand sälja ut världens arenor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA