Lil Uzi Vert: Eternal Atake

Lil Uzi Vert
Eternal Atake

Styrkebesked från en av världens största rapstjärnor

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2020.03.06
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Vi har fått vänta länge på Lil Uzi Verts omtalade Eternal Atake. Rapparen, som varit i konflikt med sitt skivbolag, fick aldrig ta vara på sitt momentum efter superhiten XO Tour Life från 2017. Men hans osläppta uppföljare till Love is Rage 2 har blivit allt mer omdiskuterad sedan dess. Det har tisslats och tasslats, tydligen skulle albumet vara det bästa han gjort, på en helt ny nivå. 

Dispyten är över och Eternal Atake är här. Och det är det absolut det bästa Lil Uzi Vert har gjort. Han har höjt sig flera nivåer sedan vi hörde honom sist. Rapparen som var det stora startskottet på souncloud-rappen, har tidigare haft sin styrka i det melodiska, men inte riktigt kunnat leverera när det kommit till rap-teknik. På Eternal Atake är Lil Uzis rapflow skickligare än någonsin. Med You Better Move levererar rapparen en Future-liknande hes falsett-rap. På POP slänger han ur sig ett avspänt snabbt flow.

Hela första halvan av albumet erbjuder bastunga trapbeats och rap, men från och med den Juice Wrld-inspirerade I’m Sorry tar den mer melodiska sidan vid. Vips låter det mer som den Lil Uzi Vert vi är vana att höra. 

Eternal Atake har ett tema också. Storyn verkar handla om att Lil Uzi Vert blir bortrövad av Aliens, men det är inte solklart. Temat känns nämligen inte särskilt viktigt för rapparen, en kuliss för hans vanliga ämnen som hjärtekross och dyra ägodelar. 

För ett album som arbetats på i tre år är Eternal Take relativt rättframt. Det är inte episkt, inget mästerverk. Men det är ändå ordentligt genomarbetat för en artist som brukade slänga ur sig nyinspelade mixtapes utan direkt eftertanke.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA