x
Childish Gambino: 3.15.20

Childish Gambino
3.15.20

Genuint inspirerande upplevelse – ja, ett j***a mästerverk

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2020.03.21
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Ibland kommer det ett sådant här album, det är inte ofta, men ibland händer det. Album som visar varför ordet mästerverk finns. 

Musiken har aldrig känts som ett självklart fokus för renässansmannen Donald Glover. Men i takt med framgångarna som serieskapare och skådespelare har projektet Childish Gambino blivit allt mer intressant.

Det började hända på den 70-talsinspirerade Awaken, My Love! som även om den lånade lite väl mycket av George Clinton, tog många fascinerande val. Och när 2018 års singel This Is America kom var känslan att det kanske fanns en musikalisk storhet i Glover trots allt. 

3.15.20 påminner om Prince i sin mest kreativa pik. Att lyssna igenom albumet är en händelserik upplevelse varje gång. Det sker liksom någonting spännande hela tiden. Låtarna binds ihop av mystiska ljud och tar aldrig den riktning man tänkt sig. Albumet lånar in referenser från alla håll och kanter. Mjuk R&B blandas med groovig funk, flöjtar, finstämda körer, skräniga syntar och futuristiska dansproduktioner á la Kanye Wests Yeezus

Glover har strippat bort namnen från låtarna som, förutom i två fall, bara heter sitt minutslag på albumets speltid. I början var det lite irriterande, men valet har sin poäng. Det här ska lyssnas på främst som ett album. Det är resan genom helheten som spelar roll, inte bara stoppen på vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA