x
Dua Lipa: Future Nostalgia

Dua Lipa
Future Nostalgia

En beroendeframkallande ikon av sin tid

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2020.03.27
Recenserad av
Simon Lundberg

Ett fenomen. Det finns inte så många andra benämningar som passar in på popstjärnan Dua Lipas andra album. Visst har succén följt henne sedan debuten, men det är nu som benämningen "en ikon av sin tid" är på rätt plats. 

Receptet för den här framgångsrika skivan är ändå hyfsat enkelt. Disco, funky beats uppblandat med kontemporära popstrategier. Det är ändå själva paketet som blir framgången. Duas framtoning och attityd säljer varje cheesy basstråk, varje lättsamma textrad och varje klapp-ljud från trummaskinen.

Kanske är det min generations fascination med just nostalgi som gör det. För visst hämtas inspiration från många popikoner som rört sig mellan 1970- och 2000-talet. Och nu har den här London-artisten samlat det och mixat ihop det till en ikonisk och nutida produkt. Titeln Future Nostalgia är därför en väldigt passande beskrivning av helheten.

Varje låt har sin egen identitet, sitt eget DNA, men samtliga spår hör ihop. Dua Lipa är 2020-talets Britney Spears, Madonna, Lady Gaga och Kylie Minogue i ett unikt eget paket. Det är inte bara glättig pop, det är sofistikerat och med en intelligent framtoning.

Och Physical kan vara den bästa popdängan som skapats under det här årtiondet. Eller kanske till och med att den rör sig någonstans där i toppen genom tiderna. Ett modigt påstående, men det här är beroendeframkallande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA