x
Big Fox: See How The Light Falls

Big Fox
See How The Light Falls

Sköljer över lyssnaren som sensommarregn

GAFFA

Album / Hybris
Utgivning D. 2020.03.20
Recenserad av
Simon Lundberg

Det engelska uttrycket "mellifluous" har inte en bra svensk översättning. Kanske "klingande" är det närmaste vi kommer. Uttrycket beskriver ett behagligt ljud. Precis den här känslan tillkommer i perioder på Big Fox, eller Charlotta Perers, comeback-album.

Det är däremot inte ett album som är honungssött. Den klassiskt nordiska melankolin finns där med stråkinstrument som går i moll och stämmor som ger allting en väldigt naturskön bild. Vackert är det däremot. Särskilt i den fantastiskt välproducerade Watching The Garden

En annan aspekt av albumets ljudbild är mystiken. Det är nästan som att noterna smyger sig på lyssnaren för att sedan skölja över en som sensommarregn. Ett trevligt lunkande som för tankarna till karga berg och morgondagg. Kanske är det Charlottas underbart dova röst som gör det. Allt har en väldigt naturnära ljudbild som nämnt tidigare.

Albumet skulle egentligen se dagens ljus 2018, men den talangfulla musikern blev diagnostiserad med lymfom. Ibland kan det vara en fördel att låta ett album vila ett tag, för det är kanske nu som vi behöver den här renande musiken mer än någonsin tidigare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA