x
Testament: Titans Of Creation

Testament
Titans Of Creation

Det var mer thrash förr

GAFFA

Download / Nuclear Blast
Utgivning D. 2020.04.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

The Gathering gjorde att jag fick upp ögonen för Testament 1999. Dittills hade deras thrash metal inte nått min radar. Men sättningen med snabbfotade Dave Lombardo, fenomenale Steve DiGiorgio och fingerfärdige James Murphy – tre virtuoser som ingått i branschens mest inflytelserika band, Death och Slayer – tog Eric Petersons skötebarn till oanade höjder. Thrashigare än någonsin och dessutom tillspetsat med döds. Skivorna som följde övertygade också, inte minst Brotherhood Of The Snake från 2016.

Chuck Billy är begåvad med en av genrens bästa röster: artikulerad, melodiös, emfatisk och punktlig. Produktionen här är solid, rytmsektionen svänger och gitarristerna visar vägen. Ålderstecknen på Titans Of Creation gör att skivan möjligen låter trött för en ung metallskalle – Testament har trots allt harvat på i otaliga konstellationer sedan 1983 – men erfarenheten ger musiken pondus. Det finns gitarrfigurer som bara Peterson och Alex Skolnick kan hantera. Och det finns fundament som bara DiGiorgio och Gene Hoglan kan upprätthålla.

Solospäckade City Of Angels och funkiga Ishtar's Gate är låtar för dem som vill höra musikermusik. WWIII, False Prophet och Curse Of Osiris är låtar för dem som vill headbanga. Titans Of Creation bjuder på något för alla. Men det var mer thrash förr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA