x
Katatonia: City Burials

Katatonia
City Burials

Gungande skörhet i överflöd

GAFFA

Album / Peaceville
Utgivning D. 2020.04.24
Recenserad av
Amelie Schenström

Anslaget är omisskännligt Katatonia, Jonas Renkses vackra röst seglar ut över lyssnaren och för en i hamn redan innan den första halvminuten av inledande Heart Set To Divide är till ända. Lätt filmmusikdramatiskt blir det även någon minut in i låten. Allt inneslutet i skönt gung.

Denna gång är det sångaren Renkse som själv skrivit det mesta av musiken och det resulterar i ett album fyllt av Katatonias själ ända in i märgen. Kan det bli för mycket av detta goda? Ja, en viss mättnad infinner sig stundom, det hade gärna fått finnas några röjigare spår som bröt av skönheten och luftigheten. Ibland för sången och melodierna tankarna till Krister Linder med sitt Enter The Hunt och får en att längta efter det bandets likaså utsökt vackra men samtidigt tyngre sound. En av specialutgåvorna har faktiskt en cover på just Enter The Hunts låt Fighter som bonusspår.

Så du som aldrig kan få nog av Katatonias luftigt skira musik kan gotta dig åt detta i överflöd på City Burials medan den som inte sväljer allting i ett stycke hittar många russin att plocka ur kakan. Ohemult vackert är det hur som helst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA