x
Purity Ring: Womb

Purity Ring
Womb

"Bottennotering" från Ableton-poppens mästare

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2020.04.03
Recenserad av
Alex Pettersson

Så när som på singeln Asido (2017) har det varit relativt tyst kring kanadensiska Purity Ring de senaste fem åren. Samarbeten med artister som Danny Brown och Katy Perry har däremot höjt bandets anseende, om än på en annan del av musikkartan.

Som vanligt levereras syntljud som låter både fräscha och tämligen hemmasnickrat egensinniga. Den Ableton-lekfulla experimentlustan har dock tonats ned samtidigt som Megan James förtjusande sång nu begravts i mer tontillrättande effekter än någonsin. Även om det fungerar alldeles utmärkt i genren hade ett något mer naturligt sound varit att föredra mellan varven. Den andra dåliga nyheten är att låtarnas melodier inte har samma öronpenetrerande träffsäkerhet; avståndet mellan hookarna har utökats. Kanske har det mesta av popbränslet istället slangats till de större artister som duon de senaste åren jobbat med? 

Singeln stardew bådade mycket gott på förhand men dessvärre lyser den också som Wombs mest skinande stund. Att träffa botten med så pass hög lägstanivå som Purity Ring besitter leder ändå till ett mer än godkänt slutresultat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA