x
Horisont : Sudden Death

Horisont
Sudden Death

På en highway mot öppna vidder 

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2020.05.15
Recenserad av
Roya Sarvestani

Dramatiska skiftningar som känns pampigt och folkligt på samma gång. När Horisont är tillbaka med sitt nya album Sudden Death färdas deras musikaliska alster på en highway mot öppna vidder. 

För den inbitne Horisont-lyssnaren vilar det en igenkänning över Sudden Death, samtidigt som det finns en experimentlusta som lyfter albumet. Murar av klaviatur och rika arrangemang väver samman det teatraliska Queen-soundet med den gamla skolan av tung rock’n’roll. Även om Horisont alltid bjudit på energifyllda melodier med full power har de med Sudden Death styrt tåget mot en ny känsla. Det är härligare, varmare och mer inbjudande där det hörs att de inte försökt strama åt, snarare öppnat upp mot en bredare horisont av influenser som blickar nostalgiskt mot 70- och 80-talets sound. Vackra Gråa Dagar fångar både Pugh och Gärdestad medan pigga Sail On förenar ABBA:s melodier med heavy metalgitarrer.

Till en början kan skiftningarna vara svåra att greppa, men efter en tid känns det som en given samling låtar. Där dimensionerna växer likt en svart himmel som väckts av sin första blixt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA