x
Hayley Williams: Petals For Armor

Hayley Williams
Petals For Armor

Briljant solodebut som visar hela spektrumet

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2020.05.08
Recenserad av
Emma Olsson

Ilskan som har byggts upp sedan barnsben genom offentlighet, uppbrott och depression har omformats till kreativ energi. Hayley Williams skapar något som är kittlande nära ett mästerverk. Redan från första låten bjuds vi in till hennes personliga värld – där hon visar upp både mörker och färg.

Frontfiguren i pop-punk-bandet Paramore står på egna ben för första gången och är mer utelämnande än någonsin förut. Petals For Armor är hennes terapi och vi lyssnar uppmärksamt på varenda ord hon har att säga. Genom fångande melodier och en fantastiskt graciös sång utforskar hon hela sitt spektrum. Från viskningar till skrik, från vaggande ballader till funkiga poplåtar.

Trots att de dansanta låtarna är de som sätter sig mest, är Simmer en klar favorit med sitt uppenbara vemod. Det är ett genialiskt album och fastän varenda känslomässiga uttryck uppskattas, svalnar intresset något för vissa låtar, så som Creepin’ och Sudden Desire. Men det råder ingen tvekan om att Hayleys personliga resa har resulterat i något av det mest briljanta hon släppt än så länge. Albumets näst sista låt beskriver det väl med textraden ”Come look inside of me” tillsammans med titeln Watch Me While I Bloom.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA