x
Sleaford Mods: All That Glue

Sleaford Mods
All That Glue

Vrålrock för arbetarklassen

GAFFA

Album / Rough Trade
Utgivning D. 2020.05.15
Recenserad av
Janne Hallman

“We wanted it to be more of a collector’s piece for some of the hardcore fans and an interesting vehicle, but also an introductory package for people that weren’t aware of us.”

Så beskriver frontmannen Jason Williamson och kollegan Andrew Fearn sin samlingsplatta, där de valt ut låtarna själva (2014 kom samlingen Chubbed Up+ ut i USA, men den hade bandet inte så mycket med att göra). 

All That Glue spänner över de senaste sju åren, då bandet gått från obskyra lokala hjältar i hemstaden Nottingham till att äntra de större scenerna på de främsta festivalerna i hemlandet och Europa. De skulle till och med ha spelat på Coachella i år, men det satte ett visst virus stopp för. 

Tanken är alltså att ge nåt till både insatta och nyfikna, istället för att slött plocka ett par-tre låtar från varje album. Kanske är det anledningen till att de 22 låtarna från 2013 till årets singelsläpp Second inte följer någon kronologisk ordning, samtidigt är det inte så viktigt.

Att blanda osläppta låtar som Blog Maggot och extremt svåråtkomliga singeln Jobseeker, med mer kända spår som Tied Up In Nottz, TCR och Jolly Fucker utan att för en enda sekund tappa styrka eller relevans är inte många förunnat. Men duon klarar av det galant, eftersom både musiken och texterna med fokus på förtrycket av arbetarklassen är så relevanta, passionerade och påträngande.  

Sleaford Mods maskinpunk, thug rap, vrålrock – you name it – är lekfull, spännande, humoristisk, upprörande och ofta tragisk. Och framför allt ärlig. Hela tiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA