x
Moses Sumney: Græ

Moses Sumney
Græ

Intim och maximalistiskt explosiv på en och samma gång

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Utgivning D. 2020.05.15
Recenserad av
Morgan Storesund Skarin

Det finns inte något annat som liknar Moses Sumney, det kan vi nog alla komma överens om utan några vidare diskussioner. Artisten som fritt rör sig mellan art pop, indie och neo-soul med en falsettröst som få kan mäta sig med. 

På sitt nya album Græ siktar Sumney högre än någonsin. Här pendlar han mellan mer upptempo-produktioner som vi tidigare hört på Rank & File och lugna, gripande ballader á la Aromanticism.

Han känns stundtals nästan obehagligt intim och samtidigt är låtarna ofta utsmyckade med vackra symfonier, harmonier och jazzigt blås. Första delen som vi fick höra redan i februari är fylld av utforskande explosivitet, medan den andra delen är en djupare inre resa i Sumneys tankar om sina relationer, sexualitet och identitet. 

Also Also Also And And And deklarerar sångaren att han är flera saker samtidigt och kanske är det därför hans musik är så bra. Sumney är polygamist, masochist, självvalt ensam och olyckligt kär på samma gång. Han liksom drivs av paradoxer. Græ är lika fängslande som den är utmanande, lika vacker som den är plågsam, lika intim som den är maximalistisk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA