x
Maia Hirasawa: Bättre

Maia Hirasawa
Bättre

Firar till tonerna av sin 40-årskris

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2020.05.22
Recenserad av
Josefi Jönsson

Den berömda 40-årskrisen; då det plötsligt ska tas MC-kort, håret ska få en total makeover och sexpacket ska vara på magen istället för på hyllan i kylskåpet. Kläderna i garderoben ska bytas ut och allt som händer i livet ska dokumenteras på sociala medier likt hur en som 13-åring använde Bilddagboken 2007. Men någonstans utanför denna bubbla finner vi Maia Hirasawas 40-årskris. Den som istället resulterat i lycklig pop på svenska. Där all form av åldersångest istället förpackats till något stärkande och uppiggande.

"Så mycket som jag inte vetat om, det är lika bra att ta allt på samma gång. Det kan bara bli bättre, bättre, bättre" blir en träffande rad som redan via första spåret sammanfattar livets alla känslor och upplevelser. Bättre börjar med en flört till där allt tog sin början för 13 år sedan. Starkt doftande av I Found This Boy visar Hirasawa med hela handen hur och vart livet fört henne sedan 2007. Och på vägen har hon hunnit plocka upp ett och annat nytt. 

Det är samma Maia vi en gång lärde känna, men med mer skinn på näsan och historier att berätta från längs med vägen. Ibland är livet skört som i Det Borde Vara Vinter Här och ibland är hela livet uppslukat av en enda person likt Jag Vill Göra Det Nu. För livet tar varken slut eller tar vid på nytt bara för att det hamnar en nolla i slutet på åldern. Och när min egen 40-årskris väl kommer, då hoppas jag kunna navigera genom den lika hoppfullt som Maia Hirasawa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA