x
The Sounds: Things We Do For Love

The Sounds
Things We Do For Love

Väntan på nya trygga popmelodier är över

GAFFA

Download / Arnioki
Utgivning D. 2020.06.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Under tioårsperioden 2002–2011 var det brutalt mycket The Sounds i mediebruset. Fyra album, ett dussin singlar och videor samt otaliga turnéer och festivalspelningar. Det var helt enkelt svårt att undgå popundret från Helsingborg.

Sedan dess har diskografin "bara" utökats med ytterligare ett album, två singlar och en EP. Nyligen har dessutom fräcka sidoprojektet Crew Of Me & You lanserats där sångerskan Maja Ivarsson och gitarristen Felix Rodriguez ges fria tyglar att förverkliga idéer som inte riktigt passar huvudbandet.

I år är det sju år sedan The Sounds släppte Weekend. Delar man uppfattningen att den skivan var skumt producerad och saknade drivet, melodierna, refrängerna och stämningen som genomsyrat alla tidigare The Sounds-utgåvor, lär man omfamna Things We Do For Love som på ett schysst sätt bygger vidare på Crossing The Rubicon och framför allt Something To Die For.

Titelspåret är redan presenterat, liksom Safe And Sound. Med all sannolikhet kommer det att släppas fler singlar under 2020. Gissningsvis väntar trendiga Bonnie And Clyde, Lady Gaga-lekfulla Fingertips, hemmamys-varma Changes samt dansvänliga Hollow som bör kunna generera ett otal EDM-remixar.

Mycket av materialet är dansant och tydligt elektroniskt, men här finns också rockigare uttryck som Dim The Lights och Stay Free. Om Laleh skulle tolka The Beatles hade det möjligen landat i den lite märkliga Home.

I den blygsamma pressinformationen får man veta att Ivarsson skriver låtar från ett annat perspektiv genom att vara mamma till en femåring. Detta, plus det faktum att medlemmarna åldrats sedan sist, har sannolikt påverkat den trygga ton som tycks vila över skivan; inte minst i nämnda Changes men även i den drömska balladen Miami.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA