x
Hinds: The Prettiest Curse

Hinds
The Prettiest Curse

Som att dras med i en känslostorm

GAFFA

Album / Lucky Number
Utgivning D. 2020.06.05
Recenserad av
Tilda Norrlin

Det spanska indierock-bandet har intagit en helt ny plats på musikscenen, och helt rätt plats dessutom. På The Prettiest Curse förmedlar Madrid-gruppen obrydda och kaxiga texter, samtidigt som komplicerade känslor och kärlek får ta plats i låtarna.

Ana Perrote har i en intervju sagt att det fortfarande finns en tråkig attityd kring att kvinnliga band bara är här för att ha kul, och att bara ”riktiga band” får ta plats på scen. Och just därför är Girls Just Wanna Have Fun den värsta låt hon vet. Hinds är ett band som råkar bestå av kvinnliga musiker, och de är bevisligen raka motsatsen till tjejer som bara vill ha roligt. Med ett tredje fullängdsalbum borde det nu konstateras att Hinds är ett band som ska tas med respekt.

Jämfört med senaste skivan känns The Prettiest Curse aningen råare, tuffare och rockigare. Det verkar nästan som Hinds vill dra med lyssnaren in i en känslostorm, där ett mer harmoniskt och lugnt sound som i Come Back And Love Me <3 och Waiting For You blandas med fartfyllda och stökiga låtar som Boy och Riding Solo. Men även om bandet låter någorlunda aggressivare avger hela skivan glädjefyllda vibbar.

Att lyssna på Hinds nya skiva är som att bli inbjuden i ett tjejgäng, där man lirar musik tillsammans i någon skitig replokal. Det känns frigörande att lyssna på ett kvinnligt band som skriker ut sina känslor över ett stökigt sound, som dessutom får en att vilja skita i allt och skrika med.

Albumet kan kännas som en berg-och-dalbana tills allt knyts samman med sista spåret This Moment Forever – därefter vill man trycka på repeat och återuppleva känslostormen igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA