x
Ellie Goulding: Brightest Blue

Ellie Goulding
Brightest Blue

Oerhört grått för att vara blått

GAFFA

Album / Polydor
Utgivning D. 2020.07.17
Recenserad av
Josefi Jönsson

Kanske är det för att vi har lärt känna Ellie Goulding som en röst bakom EDM-produktioner och popmusik som fyller nattklubbsgolv. Men när hon med Brightest Blue, sitt fjärde studioalbum, väljer hon att skala ned produktionen och introducera nya element i orkestrar och gospelkörer. Men även om hon fyller på med nya idéer så blir det allt för naket – och nog inte på det sätt som hon själv hoppats leverera. Istället känns det som att någonting fattas och redan efter Power, som verkligen lever upp till sitt namn, och efterföljande How Deep Is Too Deep har Goulding kört vilse i sitt eget försök att testa någonting nytt.

Tätt följda av varandra staplas ballad efter ballad upp i vad som närmast kan ses som ett tappert försök för Goulding att visa upp och blotta sitt allra innersta. Men istället blir det kaka på kaka av gråa – tråkigt nog rätt så intetsägande – låtar. Det är först under de sex extraspåren som någonting börjar hända. I sällskap av namn som Juice WRLD, Diplo och Lauv visar Goulding vilket powerhouse hon faktiskt är inom dagens popscen.

Worry About Me uppvisar hur brittiskan inte kan ha varit långt ifrån att ersätta någon av Miley Cyrus eller Ariana Grande på det Charlie’s Angels-soundtrack som de tillsammans gav ut under förra året. Helt ärligt borde den sistnämnda nästan se upp, för när Goulding verkligen glänser skulle hon kunna ta sig upp hack i häl för att ta över den tron som just Grande besuttit de senaste åren. Men med Brightest Blue fortsätter resten av popvärldens största att sitta tryggt på sina stolar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA