x
Psychotic Youth: Forever And Never

Psychotic Youth
Forever And Never

Ett soundtrack till en ironisk generation

GAFFA

LP / Red West
Utgivning D. 2020.10.30
Recenserad av
Alex Pettersson

Det förgångnas kraft ska inte alltid underskattas. På Psychotic Youths 947:e album Forever And Never förs tankarna omedelbart till 90-talets upplaga av svensk powerpop och till legendarer som Sator, Popsicle och Atomic Swing, även om utländska akter som The Cars också väcks i tankarna. Detta närmast ironiska generationen-soundtrack drygas också ut med en ansenlig skvätt boogie-rock som kanske inte är det element som framstår som allra sexigast. 

Det är nästan som att man börjar fundera på om tiden stått still och att man fortfarande kan läsa “1993” i kalendern när man hör poppiga alster som öppnande I’m Still Waiting. Vad som sedan följer är 14 lika gasen-i-botten-ösiga rockraketer utan någon egentlig andningspaus en endaste gång. Och kanske är det en av skivans brister; med så omfattande material hade det varit härligt att någon gång mellan varven luta sig bakåt med ett glas iskall Fanta – givetvis i tidsenlig halvlitersburk. Likt detta smått överdimensionerade och förlegade dryckesformat kan Forever And Never rentav bli för mycket av det goda.

LP:n innehåller förutom övriga 14 kalasdängor också en cover på Secret Services gamla underskattade Ten O’Clock Postman, en version som oundvikligt för tankarna till när This Perfect Day behandlade samma upphovsmakares Oh Susie på exakt samma framgångsrika sätt någon gång på 90-talet.  

Att dessa ex-surfpunkare firar så mycket som 35-årsjubileum är nästan lika förvånande som självklart; energin tycks aldrig tycks ta slut även om soundet säkerligen skulle få yngre förmågor att rycka på axlarna för att sedan avfärda som boomer-rock. Forever And Never är en riktigt bra platta, men skala för i helskotta ner låtmängden till sådär tio spår nästa gång!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA