x
The Killers: Imploding The Mirage

The Killers
Imploding The Mirage

Självaste U2 framstår i bättre dager

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2020.08.21
Recenserad av
Emil Viksell

Det är ändå en bedrift av Las Vegas-bandet att åstadkomma något så här jävla dåligt med en uppbackning nästan värdig att dela scen med samlingen artister i The Band-rockumentären The Last Waltz. Men denna nu trio infekterar också sådana som War On Drugs Adam Granduciel, Lindsey Buckingham och självaste Weyes Blood med sin ruttenhet.

Den grundare som inte är Brandon Flowers, gitarristen Dave Keuning, lämnade bandet 2017. Med resultatet för honom att han utan att göra så mycket annorlunda eller något särskilt bra lyckades göra den kanske bästa ”The Killers”-plattan någonsin. Medan Flowers och resten av bottenskiktet stod kvar utan den gitarrist som lyckats skriva en av väldigt få The Killers-låtar som faktiskt är bra, Mr. Brightside.

Bandet verkar mer upptagna med att tillfredsställa Flowers livearena-beroende än att skriva bra låtar. Musiken strävar konsekvent mot något slags stadium-mässig segeryra men utmynnar alltid i en inre bild av ett band som står med brallorna nere. De kitschiga glockenspiel-bidragen drar vanära över Danny Federici. Trummorna är en spottloska rätt i nyllet på Bryan Devendorf. Dessa gitarrdrivna synthpop-laborationer är en skymf mot så olikartade band som The Cars och The Waterboys. Självaste Island Records-kollegorna U2 framstår i ljusare dager.

Varje låt sår märkligt nog ett hoppfullhetens frö. Upplevelsen är som att bli pepprad med förväntan och sedan besvikelse – oavbrutet. Och trots den lejde Alex Camerons försök att sunka och trasha till det så förblir denna grupp löjlig. Bara den obegripliga albumtiteln, som endast är tuffa ord placerade bredvid varandra och en bestämd artikel där emellan, är bevis nog för det. Den kommande turnén lovar Storbritanniens Springsteen som förband. Sam Fender är ironiskt nog ett bättre The Killers än The Killers någonsin varit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA