x
Sam Smith: Love Goes

Sam Smith
Love Goes

Gyllene resultat av experimentella år

GAFFA

Album / Capitol
Utgivning D. 2020.10.30
Recenserad av
Moa Edstam

Året är 2015 och på Grammyscenen står Sam Smith och tar emot kvällens fjärde pris för debutalbumet In The Lonely Hour. “To the man who this record is about, thank you so much for breaking my heart because you got me four grammys” säger hen med ett brett leende. Och tackar vi inte alla mannen som krossade Sam Smiths hjärta? För vem hade annars musiksatt vår hjärtesorg?

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Den skicklige sångaren har hunnit göra både lättsmält pop, samarbeten med EDM-musiker som Disclosure och spelat på utsålda arenor. En kan inte säga annat än att Sam Smith har blivit ett fenomen. 

Love Goes är den brittiska artistens tredje album och ska vara ett resultat av de två mest experimentella åren i hens liv. Sam Smith har vägrat lägga sig i ett fack och tar sig för olika stilar albumet igenom. Med oss hela vägen finns hens mäktiga sopranröst som förundrar och förför.

I R&B-låten My Oasis får vi höra hen ihop med rapparen Burna Boy. Deras röster och stilar kompletterar och utmanar varandra samtidigt som vi får ta del av både spanskt gitarrspel och släpande trumbeats.

I Dance (Till You Love Someone Else) ger sig sångaren på någon form av pratsång i versen medan refrängen erbjuder dansbeats. Radiofavoriten och otrohetsdängan How Do You Sleep släpptes som singel ifjol men tillhör också en av albumets hits. Låten bjuder upp till både gråt och dans. Smiths röst passar perfekt till den känslofyllda musiken.

Det händer under albumet att hen går tillbaka till det gamla, akustiska 2014-soundet. Det är synd för nya, experimentella Sam Smith är en fröjd för örat. Love Goes är spännande lyssning men för att få toppoäng är det dags för popikonen att släppa ballad-sargen helt och fortsätta med sin nya, vågade stil.
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA