x
Duvchi: This Kind Of Ocean

Duvchi
This Kind Of Ocean

Ett hav av spröd och unik modern pop

GAFFA

Album / One Duv
Utgivning D. 2020.12.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Ett hav kan både vara en symbol för spänning, en framtida resa och en blick mot framtiden. Samtidigt kan det vara extremt läskigt, stort, mörkt och ensamt. Någonstans i den här berättelsen landar Jens Duvsjö, känd som Duvchi, när han släpper sin andra fullängdare.

Sanningen är den att Duvchi inte fokuserat på sin egen artistkarriär sedan albumet With The World såg dagens ljus 2015. Däremot har han stått som producent och låtskrivare bakom världsartister efter en flytt från Sverige till andra sidan Atlanten.

Det finns något unikt här som inte riktigt går att sätta fingret på. Soundet på hans släpp har alltid varit unikt där något stort och globalt gifter sig med något blygsamt och skandinaviskt. Inledande Altitude fångar lyssnaren omedelbart med sina charmiga element av 1950-talsdoftande pop med en modern twist.

This Kind Of Ocean har en ljudbild som närmast skulle kunna beskrivas som en futuristisk tolkning av retromusik. Det blandas influenser från hiphop, R&B och pop friskt med modern dansmusik och trallvänliga årtioendeöverskridande jams. Låten Impatient är slick, cool och väldigt nutida. Den var faktiskt tänkt för Rihanna, men den får sprida sina vingar med låtskrivaren på ett annorlunda sätt. Vackert.

Samarbeten med andra artister blir nästintill sekundära med Duvchis närvaro. Däremot känns låtar som She Roam, där hajpade Kaydence får leverera internationell stjärnglans. Geronimo med svenska Nadia Nair är en udda låt som verkligen speglar minimalism och ett annorlunda sätt att jobba med popmusik på.

På det nio spår långa albumet surfar vi inte enbart på glättiga vågor och blir kyssta av den brännande solen. Det ingår några kallsupar där ångesten trycker på, även några stunder av salta tårar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA