x
Kacy & Clayton: Plastic Bouquet

Kacy & Clayton
Plastic Bouquet

Ett samarbete som är i närheten av spännande

GAFFA

Album / New West
Utgivning D. 2020.12.11
Recenserad av
Ernst Adamsson Borg

Hyllade och inspirerade av en svunnen tid skulle beskriva duon Kacy & Clayton väl. De två grundar med några nävar countrymusik, drar igång matberedaren och adderar såväl psykedelisk musik signerad 60-talet, janglepop och småbitar av 50-talets ack så härliga rockmusik. Att de därtill härstammar från en plats i Kanada vid namn Wood Mountain gör det klart att någon annan musik är fullständigt otänkbar. Det senaste alstret går under epitetet Plastic Bouquet och är en kollaboration med Marlon Williams, vilket enligt de pressansvariga är början på något väldigt spännande. 

Om de har rätt återstår att se, då Plastic Bouquet inte kan beskyllas för att vara spännande, även om det är en tillfredsställande samling sånger. Välspelat såväl som godkända sångtexter, som det brukar heta. Bäst blir det på titelspåret och det avslutande Devils Daughter

Det som är värt att belysa är skivomslaget, vilket är lysande. En sober variant av Barefoot Jerrys Watchin’ TV, vilket är att vänta, de härstammar ju trots allt från det något mer sobra och välfungerande landet norr om Barefoot Jerrys hemland. Men om samarbetet med Marlon mynnar ut i något mer spännande än ett snyggt omslag och lite mer än godkänd musik återstår att se, hittills är det bra men inte såpass bra att några ögonbryn höjs till skyarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA