x
 Farmer Dave & The Wizards Of The West:  Farmer Dave & The Wizards Of The West

Farmer Dave & The Wizards Of The West
Farmer Dave & The Wizards Of The West

Musikalisk trans under månens silver

GAFFA

Album / Big Potato
Utgivning D. 2021.01.22
Recenserad av
Roya Sarvestani

När den nybildade konstellation Farmer Dave & The Wizards Of The West släpper sin självbetitlade debut är det en svindlande tripp som väntar. Mellan psykedeliska utsvävningar, rotad rock och countryns twang målar Farmer Dave & The Wizards Of The West upp sin egen färgsprakande värld som breder ut sig i ett rikt och lekfullt spektra där det är lika skickligt som experimentellt med mjuka trummor och ekande gitarrer som river tag i natten.

Även om bandet är nytt är inte Farmer Dave någon nykomling inom scenen. Multiinstrumentalisten spelar tillsammans med akter som Beachwood Sparks, Kurt Vile, Elvis Costello för att nämna några. Låtarna från Farmer Dave & The Wizard Of The West fångar och bygger upp en känsla som vilar i en drömsk aura från det svunna 60- och 70-talet. Det lite tyngre spåret Mutant Pill lägger en bluesig grund som till viss mån drar åt ett drömmigare Black Sabbath och May Blitz medan Bohannon för tankarna till en mystisk seans mellan kalejdoskopiska ljusskimmer mot öknens matta hav av sand. Den detaljerade och prunkande ljudbilden varvas med släpig och dämpad sång som vävs samman med vandrande monologer där lyriken vilar på ett berättande med en gnista av poesi. Tillsammans bildas det en djup purpurfärgad dimma att försvinna i under månens silver. 

Det finns mycket att tycka om med Farmer Dave & The Wizards Of The West, det vilda, otämjda och ruffa som får sväva fritt. Där det genomtänkta och hantverksmässiga fått lika stor plats som känslan i nuet, om att ge sig hän och landa i musikalisk trans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA