x
Benjamin Ingrosso: En Gång I Tiden

Benjamin Ingrosso
En Gång I Tiden

Början på en ny musikalisk resa

GAFFA

Album / Ten
Utgivning D. 2021.01.15
Recenserad av
Tilda Norrlin

Äntligen släpper Benjamin Ingrosso ett album på svenska. Och det är tydligt redan efter första lyssningen att allt kommit rakt från hjärtat. En Gång I Tiden är ett bevis på att han är en artist med fötterna på jorden. Här får vi ta del av en ny sida av Benjamin som känns personlig, klok och självreflekterande.

Höstens tolkningar från Så Mycket Bättre gav oss flera smakprov på hur han kan leverera hits även på svenska, och med detta album visar Benjamin att han hamnat på helt rätt plats. Skivan är fylld av poppiga och moderna influenser med genuina och ärliga textrader. Det finns också en hel del Orup-inspirerade rytmer och symfoni-liknande stråkinstrument – det är Benjamin Ingrosso i sitt esse helt enkelt.

Genom albumet får vi se perspektivet på livet utifrån hans ögon och får en förståelse för vad som gjort honom till den personen han är idag. Det blandas textrader om relationer, drömmar, kärlek och minnen från förr. Han har dessutom lagt in en textrad om när han lagar pasta – Benjamin är nog en av få artister som till och med kan få något sånt att låta vackert.

Det är mjuka och sårbara känslor i Långsamt Farväl, ett kaxigt självförtroende i Tänd Alla Ljus, nostalgin flödar i Barnasinnet och på plattans bästa spår Känns Som Att Livet Börjar Hända flödar kreativiteten i produktionen såväl som i de drömmiga textraderna.

Det har gått tre år sedan debuten kom, men här är beviset på att det var värt väntan. Det märks att han genomgår en ny musikalisk resa och som lyssnare har man turen att få följa med i processen. Benjamin Ingrosso får poppen att ständigt låta nyskapande och kreativ – och det är därför han är en av landets bästa inom genren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA