x
SG Lewis: Times

SG Lewis
Times

En välbehövlig eskapism

GAFFA

Album / EMI/Universal
Utgivning D. 2021.02.19
Recenserad av
Simon Lundberg

Att leva i nuet och för stunden är inte bara någonting som man får fokusera på i kognitiv beteendeterapi. Det är också ett konsensus som ges lyssnaren när den hyllade producenten SG Lewis släpper sitt första egna album. Visst är hajpen enorm då det tisslats och tasslats om honom sedan 2015 då den första EP:n Shivers släpptes.

På debuten förflyttas vi till ett rum med blinkande ljus, discokulor och en rökig atmosfär. Någonstans står Hollywood-profiler och gör The Hustle. Att en symbios av 1970-talets disco och 1990-talets housemusik blandat med kontemporär pop är det allra hetaste skvallrar förra årets succéskivor av Dua Lipa (där SG Lewis var med och skrev samt producerade Hallucinate) och Jessie Ware om. Nu tas det till nästa nivå för det känns allvarligt talat så inspirerat och så in i kaklet välproducerat. En välbehövlig eskapism från de bekymmer samhället ställs inför.

Det är en non-stop dansfest där varje spår känns genuint och vi får höra klassiska ljudeffekter från förr. Det blir nästan en stereotyp disco-mashup i Feed The Fire som gästas av intressanta Lucky Daye. Men det är ingen karikatyr, det är en euforisk hyllning. Lite som om Daft Punks Discovery från 2001 fått ett nytt och modernt andetag.

På tal om gästlistan till den här eskapismfesten så är den imponerande. Det underbara första spåret gästas av oerhört kompetenta Rhye. Sen möts vi av oerhört passande samarbetet med Nile Rodgers, grundare av discoikonerna Chic, i One More som känns väldigt modern med sin 2021-aktiga R&B-tolkning.

Det är inte allt. Impact gästas både av experimentella hiphopartisten Channel Tres som på ett förföriskt sätt skildrar låtens budskap om kärlek, dans och eufori. Sen kommer Robyn in och fulländar den här bangern och gör den till ett track att hålla nära hjärtat. 

Även utan stora namn som gästar så står Sam Lewis stark på egna ben. I standout-spåret Chemicals bjuds vi på härligt drömmiga ljudbilder passande för en dag vid poolen med synt lagd av Chad Hugo från N.E.R.D. Underbart.

Avslutande Fall sänker tempot, och visst känns det som när klubben stänger. En tryckarlåt för att avsluta nattens äventyr. Man vill inte att det ska ta slut, men det är också en påminnelse om att njuta av stunden då vi aldrig är garanterade morgondagen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA