x
The Crown: Royal Destroyer

The Crown
Royal Destroyer

Death metal med påtaglig spelglädje

GAFFA

Download / Metal Blade
Utgivning D. 2021.03.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Kan glatt konstatera att The Crown ånyo är ett band att räkna med. Ni vet, med kontinuerlig utgivning och en fast sättning. Det första och andra återupplivningsförsöket föll inte särskilt väl ut, men sedan Cobra Speed Venom 2018 levererar gruppen lika engagerande death metal som en gång på Deathrace King.

Det är något heligt med Magnus Olsfelts och Marko Tervonens kompositioner och i det sätt som Johan Lindstrand bär fram texterna. Nu märks dessutom att både Robin Sörqvist (tidigare gitarrist i Impious) och Henrik Axelsson (tidigare trummis i Implode) kommit in och tagit trygga platser i kvintetten.

De nya låtarna skrevs och repades in under ett drygt år. Väl i Studio Fredman gick arbetet snabbt och med Royal Destroyer i lurarna märks en delikat balans mellan grundligt och effektivt. Att The Crown samlat erfarenhet sedan albumdebuten 1995 och fram till idag visar sig i starka låtarrangemang. Inget verkar vara lämnat åt slumpen, alla komponenter är lika viktiga och ansträngningen känns helhjärtad. Här märks en iver och vilja att få leverera. Spelglädjen löper som en röd tråd genom den minuten långa Baptized In Violence, den pigga singeln Motordeath och den stenhårda Beyond The Frail. Möjligen klickar tillbakalutade spår som Glorious Hades och We Drift On inte omedelbart med fansen, men de bidrar med variation och ger en chans till andhämtning, för i Full Metal Justice drivs tempot återigen upp – rejält.

På tal om engagemang så verkar The Crown i en extensiv genre. Vad passar då bättre än att hylla den första generationens black metalband i Scandinavian Satan och den forne Slayer-gitarristen Jeff Hanneman i Let The Hammering Begin?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA