x
London Grammar: Californian Soil

London Grammar
Californian Soil

En varm filt för kalla vårdagar

GAFFA

Album / Ministry Of Sound
Utgivning D. 2020.04.16
Recenserad av
Andreas Trella

I och med det sanna mästerverket Truth Is A Beautiful Thing som det brittiska bandet London Grammar släppte för fyra år sedan måste det sedan dagen det lanserades varit en börda att veta att det en gång måste få en arvtagande uppföljare. Den dagen är hur som haver nu kommen och indietrion får som väntat kämpa något för att nå samma nivåer med aktuella Californian Soil.

Bandets otroliga sångerska Hannah Reid har själv nämnt att albumet handlar om berömmelse, framgång och feminism i kombination med hennes egen känsla av hjälplöshet som kommer med karriärens välgång. 

Och Californian Soil är – för att damma av ett klyschigt gammalt uttryck – sannerligen som en varm filt i dessa kalla vårdagar. En filt att gömma sig under tills vädret någon gång kanske blir lika varmt som dessa låtar. Men under den varma och möjligen vilseledande ytan gömmer det sig otroligt starka och genomträngande texter. 

Dock känns det lite som att Nottingham-avkommorna trots detta valt att köra på säkra kort före de mer riskabla och osäkra. Och därav blir London Grammars senaste skapelse något förutsägbar och kanske påminner den lite för mycket om tidigare alster. 

Californian Soil är en stabil och absolut mycket trevlig skiva med ett antal ljusglimtar som skimrar till rätt bra här och där. Men som helhet saknas den där lilla sprakande nytändning som hade kunnat lyfta helheten till något mer spännande att trycka ner i öronen. Återigen, detta är en kompatibel och bra skiva. Men om någon skulle fråga mig i vilken ordningen en borde köpa London Grammars diskografi i, hade Californian Soil kommit på plats tre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA