x

Logitech
Zone Wireless

Headset både för musik och tal

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2021.01.13
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Lyssna på musik i jobb-headsetet? Ärligt talat låter det ju en smula märkligt. Men idag är det faktiskt inte någon omöjlighet och Logitech är ett av företagen som bevisar detta.

Det kan tjatas till leda men det faktum att vi idag konsumerar vår musik på nya sätt och i nya sammanhang är inget man ska skoja bort. På gymmet, promenaden, under joggingturen, ja till och med på kontoret. Frågan är om det inte går fortare att rada upp var vi inte lyssnar på musik idag?

På kontoret ställs kraven på att samtalsljudet ska vara av bra kvalitet vilket går ut över musiklyssnandet. Trådlösa Zone Wireless är en produkt som lyckas tillgodose båda dessa behov med ganska lyckat resultat. Även om det är i samma klass som Shures värstingmodeller sköter ändå headsetet jobbet tämligen bra och duger gott till vad de är tänkta att göra – låta dig föra telefonsamtal och lyssna på musik.

Om inte ljudet är till belåtelse finns en equalizer i den medföljande appen vilket gör att du kan forma ljudet efter personlig smak. Det i övrigt välbalanserade ljudet har bland annat väl mycket punch i basen så att dra ned lite av det låga registret för en mer representabel ljudbild är att rekommendera.

gallery_large

Brusreduceringen fungerar bra och stänger av utomstående oljud och buller vilket är perfekt i en kontorsmiljö med högljudda kollegor. Samtalsljudet är också mycket bra och du kan snabbt och smidigt mute:a dig själv genom att vrida mikrofonarmen uppåt.

Slutligen så är komforten givetvis mycket viktig; under en lång arbetsdag funkar det helt enkelt inte med ett headset som sitter obekvämt på skallen. Lyckligtvis tillhör Zone Wireless kategorin bekväma sådana!

Logitech Zone Wireless finns att köpa från 1 700 kronor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA