x
A Crystal Clear Moment: Arms Remain Open

A Crystal Clear Moment
Arms Remain Open

Vuxenpop som sällan imponerar

GAFFA

Album / ACCM
Utgivning D. 2021.03.26
Recenserad av
Janne Hallman

A Crystal Clear Moment är lika med Rickard Abrahamsson, som för fem år sedan drog igång sitt projekt med ett flytande antal medverkande på låtarna, varav några bland annat har lirat med Ulf Lundell, Tommy Körberg och Niklas Strömstedt."

Enligt pressreleasen vill A Crystal Clear Moment göra vuxenpop med texter om livet, kärleken och att våga utvecklas. “Projektet handlar om att vara sann mot sig själv och sin omgivning. Att spräcka sina trygga murar för att våga omfamna förändring och äventyr.”. 

Jaha. Kan väl säga att det gick sådär på debutalbumet Arms Remain Open

Tidigare har de släppt tre singlar: electropoppiga When You Were Young, sommarluftiga Once Again och pampiga A Better Day. Och det är väl just de tre som har nån form av värde på skivan, resten är en anonym och oengagerande samling utfyllnadslåtar.  

Sångerskan Harper Diaz låter i och för sig som man ska när det gäller radiovänlig pop, men ibland tar hon i så man tror det är en musikal av Andrew Lloyd Webber som hon gör audition för. Det blir ofta gapigt istället för innerligt. 

Det finns rent generellt inget som sticker ut här, vare sig det gäller produktion eller arrangemang. Likaså saknas som sagt bärkraftiga melodier.  

Helt klart borde A Crystal Clear Moment nöjt sig med att först släppa en EP med nämnda singlarna samt den hyfsat snärtiga titellåten, och sedan fila nåt infernaliskt på nytt material istället. För det här duger helt enkelt inte om man säger sig vilja göra ärlig musik och söka äventyret. 

Arms Remain Open blir därför sällan roligare än en promenad till lokala Coop-butiken. Men omslaget är rätt snyggt i all fall.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA