x
Sam Florian: Avocado Daydream Pt 2

Sam Florian
Avocado Daydream Pt 2

Obehagligt medryckande

GAFFA

Album / Hybris
Utgivning D. 2021.03.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Har du någon gång gått in i ett rum och efter ett tag funderat: varför gick jag in här nu igen? Eller har du öppnat mobilen helt utan någon bakomliggande mening alls? Det kanske inte gör dig klokare just nu, men precis den känslan lyckas Simon Öman, aka Sam Florian, att inkapsla. Och du kommer att förstå vad som menas med den här allegorin. 

Känslan av vardagen, känslan av att fundera på allvaret i det lilla, lyckas få liv i den här produktionen. Ackompanjerat med en svängande sovrumspop blir vi översköljda av ett härligt behagligt beat som hoppar mellan psykedelisk jazz och svängig lo-fi-pop. I uppföljaren till förra årets hyllade Avocado Daydream bjuds vi på något som förvirrande nog känns både episkt och livsavgörande, samtidigt som det känns som … ingenting. På ett bra vis, naturligtvis.

Inledande Enya sveper med vackra syntar och trumslag, med en kedjan om att följa med på äventyr. Det påminner om svensk indie från det tidiga 2000-talet. Tänk The Embassy, men i en alldeles unik tolkning. Det är obehagligt medryckande, men bara lite. Albumet är överlag så härligt att man bara vill ligga på en madrass ute i den fria naturen. Ofta lyckas intressanta basgångar eller nästintill störande säregna syntslingor att bjuda in lyssnaren till en oklar miljö.

Wyoming förmedlar en känsla av genomtänkt indie à Bombay Bicycle Club och i Dad Hat blir det bara fyra puffar in-craziness. Oerhört smart, men också fullkomligen bananas i sitt härliga groove.

Tänk att tanken på ingenting kan vara så livsavgörande. Det är så dumt att det blir smart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA