x

Marshall
MK II

RECENSION: Hörlurar med attityd och hög prislapp

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2021.03.01
Recenserad av
Alex Pettersson

Att säga att det råder brist på trådlösa in-ears är som att hävda att Tylösand har för lite sandkorn. De flesta har sedan länge hoppat på det skenande ljudtåget och med MK II har legendariska Marshall slutligen dragit sitt strå till stacken.

Första mötet med Marshalls debuterande trådlösa in-ears bådar gott när de plockas ur förvaringsetuiet som med 20 timmar av extra batteritid också fungerar som en smidig powerbank. Med magnetismens hjälp hålls MK II fast i behållaren för att mycket smidigt kunna sättas på plats. Detta är en bra grej då man tenderar att alltid placera de små rackarna där mellan lyssningarna för att säkerställa att de inte tappas bort. 

Ett i övrigt rent ljud drar sig frekvensmässigt mot det vassare hållet med en väl tilltagen diskant. Tack och lov finns en, om än lite märklig, equalizer tillgänglig i Marshalls app och med några mindre justeringar uppnås en klart mer behaglig ljudupplevelse. Basregistret är stabilt utan att spela allan och den skarpa diskanten kan möjligtvis också tänkas rundas av naturligt i och med lurarnas åldrande.

Jag upplever en hel del glappande i bluetooth-anslutningen när jag tar med mig iPhone 7 och lurar ut på språng vilket ibland kan vara mycket störande. Men här det svårt att veta vem som ska bära hundhuvudet: Marshall, Apple eller bluetooth-tekniken i sig?

Genom att trycka på Marshall-loggan på den högra sidan kan man pausa, hoppa till nästa samt föregående låt. På den vänstra slås ett helt okej fungerande transparent-läge av eller på. För de som gillar brusreduktion så finns dessvärre ingen sådan.

De trevliga om än lite halvdyra Marshall MK II finns ute i handeln för drygt 2 000 kronor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA