x
The Drums: Mommy Don't Spank Me

The Drums
Mommy Don't Spank Me

Historielektion i hur oskulden förlorades på en surfingbräda

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2021.04.02
Recenserad av
Jim Knutsson

Ett möte på ett bibelläger i barndomen resulterade många år senare i att amerikanska indiepopbandet The Drums ansågs vara det nya stora löftet år 2010. Och nu är det dags att göra en nostalgisk tidsmaskinresa drygt tio år tillbaka, när vi alla vaknade till en vacker solig sommarmorgon där vi visslade glatt medan vi åkte till stranden. Och när vi somnade vid vattnet efter en hel dags surfande så var det alltid någon som älskade oss för evigt som bar oss hela vägen hem. 

Bandet saknar nämligen sin storhetsperiod och har därför valt att ge ut en samling av b-sidor och remixer från perioden när deras två första och bästa skivor släpptes. Det är inte särskilt svårt att ta till sig den ungdomliga och uppstudsiga indiepoppen igen, utan det känns som att komma hem. Naturligtvis blir det mer fragmentariskt och mer avskalade idéer när det rör sig om b-sidor men ibland kan det mästerliga hittas i all sin enkelhet. Som när sångaren Jonny Pierce sjunger "And you're the one that makes me happy, and you're the one that makes me sad" över en naiv gitarrslinga innan han fortsätter "Do-do-do do-do-do-do-do". Tankarna förs till Broder Daniel som var lika lysande i all sin enkelhet, och ibland behöver man inte göra det svårare än vad det är. Naknast blir det dock i Instruct Me som är en fumlig beskrivning av när Jonny blev av med oskulden. 

Vissa saker måste man bara släppa, men The Drums första stapplande steg och ord är inte en av dem. Detta är kanske inte skivan som kommer rädda livet på dig men den är lik förbannat ett måste i den digitala skivsamlingen, och mamma kommer inte daska till dig för att du fortfarande år 2021 dansar till The Drums.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA