x
Sarah Klang: Virgo

Sarah Klang
Virgo

Ett nyöppnat årgångsvin med doft av den amerikanska öknen

GAFFA

Album / Pangur
Utgivning D. 2021.05.07
Recenserad av
Jim Knutsson

Den dystraste jungfrun i Sverige gör sprudlande pop som är ett fräscht årgångsvin av det bästa från 70-talet men som har öppnats i ett senare och modernare sammanhang, med doft av den amerikanska öknen om något så förtrollande som dualiteten i kärlek. En grym uppfinning som kan ge dig ren och skär lycka i ena stunden för att sedan vända dig ryggen och totalt krossa dig. Hela registret av känslor visas upp i form av allt från pianoklinkande vemodiga självdestruktiva kärlekssånger till det vackert rebelliska i en galloperande countrypopdänga som springer längs med stranden för att fira den nyfunna friheten efter ett förhållande som har tagit slut. 

Hennes längtan är större än Grand Canyon efter att hitta någon eller något som helar henne, där hon reser längs med motorvägar i Kalifornien för att hitta den hon egentligen hela tiden kan se i den invändiga backspegeln. Likt en vild och majestätisk fågel kan hon aldrig slå sig till ro även om det är allt hon önskar sig, och det är denna inre kamp mot sina hjärnspöken som utspelar sig medan hon trollbinder med sin mest direkta och jordnära musik hittills. 

Medan Sarah febersvettas i lakanen en varm sommardag utan att kunna skilja på vad som är dröm eller verklighet, så lockas jag själv in i hennes värld längs med ödsliga vägar. Där kombinationen av den svävande produktionen ihop med den uppfriskande upproriska attityden blir till den perfekta bilmusiken för vilsna själar i vintagebilar. First Aid Kit och Amason har fått sig en riktig utmanare där jag ser Sarah Klang skörda framgångar med samma svenska förkärlek till americana. Den svenska nedstämdheten är nämligen kryddan som behövs i en annars ibland glättig amerikansk genre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA