x

Sonos
Sonos Roam

RECENSION: Stort ljud i liten högtalare

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2020.04.03
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

När man fyllt väskan med öl vill man oftast snåla in så gott det går på övrig vikt. GAFFA har testat en av de minsta mobila högtalare vi sett.

För att ge rättvisa åt ett album eller en strömmad konsert så ställs vissa krav på ljudet. Sonos nya högtalare Roam levererar trots sin ringa storlek ett imponerande ljud – både när det kommer till effekt och kvalitet.

Nu när vi redan skrämt iväg elefanten ur rummet och avslöjat att Sonos Roam är mycket bra kan vi lika gärna fortsätta i samma ände. Det är uppenbart att huvudprio har varit ljudkvalitet i denna lilla best som har en förvånansvärt djup bas, ett brett mellanregister och en fin och tydlig diskant som grädde på toppen.

En lika fiffig som användbar funktion högtalaren har är en auto-kalibrering som anpassar ljudet efter dess omgivning. Så om du sitter i köket och lyssnar för att sedan gå ut och sätta dig på en gräsmatta så kommer Sonos Roam automatiskt anpassa ljudet efter den nya akustiken. 

gallery_large

Bra anslutningsmöjligheter

Sonos högtalare är kända som riktigt stabila WiFi-högtalare men har aldrig tidigare testat vingarna i en blåtandsmiljö. Något vi direkt faller för är att Roam automatiskt växlar över till bluetooth om den lämnar WiFi-uppkopplingen i hemmet utan att man behöver gå in i några menyer och växla över manuellt.

Batteriet som har stöd för trådlös laddning räcker mellan nio till tio timmar beroende på hur högt du spelar, detta gör den till en självklar följeslagare på även de längre resorna.

Bortsett från alla andra fördelar så är även Roam både robust och vattentät. Priset ligger idag strax under tvåtusingen, vilket får ses som ett kap för en högtalare som blivit en av våra absoluta favoriter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA