x

Huawei
Sound X

RECENSION: Den lilla krabaten med det stora ljudet

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2020.04.03
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Allt mer slås vi av hur även en mindre högtalare faktiskt kan leverera rejäl effekt. GAFFA har spanat in en liten rackare som förutom att låta riktigt och bra även är en fröjd för ögat.

Ett vanligt bekymmer när det kommer till högtalare är att konsumenten ofta får välja mellan bra ljud och angenäm design. Huaweis smidiga nyhet Sound X är en kompakt 360-högtalare som varken tummar på ljud eller utseende.

Sound X är som sagt en så kallad 360-högtalare vilket innebär att ljudet riktas jämt åt alla håll. Givetvis underlättar detta avsevärt i hemmet då man ju praktiskt taget kan ställa den vart som helst.

Via vår bluetooth-anslutna iPhone lyckas Sound X leverera ett väldigt imponerande tryck som borde vara mer än tillräckligt i de flestas vardagsrum. Faktum är att den kan spela så högt att vi nästan får ont i öronen när den krämas på ordentligt. 

Men det som verkligen får oss på fall är att det, som vi redan konstaterat, dessutom låter riktigt bra. Därför är det heller ingen stor överraskning att Huawei certifierat högtalaren som högupplöst. Bas och mellanregister är av riktigt hög klass och får ljudet att låta stort och rejält med bra spridning i rummet. Det enda i ljudbilden som däremot saknar de där sista procenten är diskanten som hade kunnat ha en smula mer skärpa.

gallery_large

Hela bygget osar kvalitet och tack vare sin rätt rejäla vikt garanterar också högtalaren att ingen onödig resonans uppstår i den vilket ofta är fallet med mer lättviktiga varianter. 

Sound X är på det stora hela en väldigt trevlig högtalare, hade bara diskanten varit aningen mer skarp hade vi haft att göra med en fullpottare.

Huawei Sound X finns ute idag och går att hitta från 3 000 kronor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA