x

Dell
UltraSharp 4K

RECENSION: Rejäl skärm för musik- eller videoskapandet

GAFFA

Serie /
Utgivning D. 2021.04.13
Recenserad av
Lars Bennetzen, Alex Pettersson – TECH-redaktionen

Våra ögon vänjer sig mer och mer med allt större skärmar och frågan är om vi våra framtida lägenhetsval kommer följa denna utveckling? Vi på GAFFA Tech har testat en riktig best till datorskärm som åtminstone kräver ett väl tilltaget arbetsrum.

Arbetsyta är alltid viktigt i kreativt arbete. Oavsett om du jobbar i musikprogram eller redigeringsprogram för foto eller video tenderar skärmen att täckas upp av allsköns rutor och verktygsfält. GAFFA fick förmånen att under en tid arbeta framför Dells nya monster UltraSharp 4K och dennes 43 tum av skärmyta.

Låt oss redan nu slå fast: UltraSharp är en alldeles utmärkt skärm. Det vill säga utmärkt för alla som föredrar det numer närmast uråldriga formatet 16:9. De som vill jobba framför något bredare får med andra ord leta vidare för här är det standard-widescreen som gäller. Nöjer man sig däremot med detta så ger upplösningen på 3 840 gånger 2 160 en knivskarp bild som ser helt förtjusande ut. Framför allt ser skärmen välkalibrerad ut med färger som framstår som väldigt korrekt återgivna. 

gallery_large

Inbyggda Dell Display Manager gör bland annat att du enkelt kan dela upp dina programfönster i fält för enkelt multitasking. Den lilla mjukvaran har ett antal inbyggda layouter så att du kan välja mellan många sätt att dela upp din skärm vilket fungerar riktigt bra.

En annan trevlig detalj är hur skärmhållarens design möjliggör enkel justering av skärmen trots att denna best alltså är på 43 tum. Snyggt!

Med sina dryga 9 000 kronor är det givetvis inte skärmen för alla, men för den som har råd och behöver rejält med skärmyta är UltraSharp helt klart ett bra alternativ.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA