x
Tingsek: Home

Tingsek
Home

Lite väl säkert spelade kort

GAFFA

Album / World Of Its Own
Utgivning D. 2021.05.07
Recenserad av
Ernst Adamsson Borg

Magnus Tingsek har alltid färdats i den gränsvärld som både förenar och sliter isär – inspiration från det förflutna som sätts i en mer modern kontext. Främst handlar det förstås om musik av amerikanskt snitt, såväl den utmärkta soul- och countrymusik som strömmade ur 60- och 70-talen som den gjord närmre i tid. Hans sjunde album Home är inget undantag, som Tomas Andersson Wij beskriver det i pressmeddelandet: ”Den varma soulen från Al Green och Otis Redding ekar i låtarna, D'Angelo fortsätter att påverka honom, liksom Gram Parsons och Neil Young, de amerikanska berättarna”.

Titeln indikerar att Tingsek på ett eller annat vis har hittat hem, i både musik och text. Livet med familj och att ha en fast plats är tydliga hållpunkter, men en viss oro skiner genom, med reflektioner över den egna släktens tillkortakommanden och faktumet att en fast plats också kan vara temporär, tyvärr. Som bäst blir det redan på öppningsspåret In The Making med slidegitarr som för tankarna till Tedeschi Trucks Band, ett mjukt Rhodes-piano och klanderfri sång. 

Men sällan blir det roligare än just välspelat och välsjunget, vilket gör att Home får svårt att inte drunkna bland allt annat som uppfyller just de kriterierna. Intet sagt att det är något fel att sträva efter musikalisk perfektion, men någonstans längs vägen är det lätt hänt att det som potentiellt skulle kunnat sticka ut äts upp av den klanderfria inramningen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA